Friday, 15 May 2015

Varsinais-Suomen puiston talkoot 21.5.2015 klo 14-18

Varsinais-Suomen liitto on käärimässä hihat kohottaakseen vuonna 1979 perustetun Varsinais-Suomen puiston profiilia. Puisto on lahjoitettu Turun kaupungille kaupungin 750-vuotisjuhlien yhteydessä. Puistoon istutettiin tuolloin 57 tammea, joka oli sama määrä kuin kuntia tuolloin maakunnassa oli.

Kuntien määrä on vuosien kuluessa pienentynyt, mutta puiston puusto on kasvanut ja alue alkaa muistuttaa lehtevää puistoa, joka pienellä kasvojen kohotuksella olisi nostettavaksi oikein toimivaksi piknik-puistoksi. Puiston sijainti uuden ja vanhan ylioppilaskylän saumakohdassa tekee alueesta hyvin saavutettavan laajalle opiskeiljayhteisölle, alueen läheisyydessä on harrastusmahdollisuuksia koripallokentän, juuri remontoidun minigolfradan ja koirapuiston muodossa. Puisto myös sijoittuu suositun jokivarren kävelyreitin varteen, eikä etäisyys kaupungin keskustastakaan ole kovin pitkä.

Olemme neuvotelleen Turun kaupungin kiinteistölaitoksen kanssa siitä, että puiston hoitoluokitusta nostetaan siten, että puiston nurmikenttä leikataan kerran kuukaudessa kesäaikaan. Aiemmin puiston ruohikko niitettiin kerran kesän aikana. Kaupunki on myös luvannut leikata puita siten, että nurmikonleikkuu myös nyt matalaoksaisten puiden alta onnistuu.

Olemme tilanneet siivoustalkoita varten kaupungilta välineistöä (haravia, kottikärryjä, lapioita, jätesäkkejä, katemateriaalia ja siirtolavan), joiden avulla siivoamme puistoa yhdessä. Puiston historian ja sijainnin pohjalta näkisimme, että luontevia kumppaneita kutsuttavaksi mukaan tähän tempaukseen ovat Turun ylioppilaskyläsäätiö sekä Turun yliopiston varsinaissuomalainen osakunta.
Varsinais-Suomen puiston kehittäminen alkaa siis siivoustalkoilla torstaina 21.5. kello 14-18 ja kutsumme teidät mukaan talkoisiin. Pyrimme järjestämään paikalle myös pientä talkoopurtavaa ja juomaa. Talkootyön ohella toivoisimme voivamme käydä teidän kanssanne keskustelua siitä, minkälaisia jatkokehittämistoiveita puiston osalta on nostettavissa esiin.

Varsinais-Suomen puiston kehittämisidea on lähtenyt edunvalvontajohtaja Lauri Palmuselta, mutta käytännön yhteyshenkilönä toimii kaavasuunnittelija Lasse Nurmi (lasse.nurmi@varsinais-suomi.fi, 040-543 5473). Toivomme, että pääsisitte mahdollisimman runsain joukoin paikalle ja Nurmeen voi olla yhteydessä kaikissa talkoisiin liittyvissä kysymyksissä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan nostamaan Varsinais-Suomen puiston viihtyvyyttä!
Lasse Nurmi

No comments:

Post a Comment

Sign in for Peruvian food ("Arroz Chaufa") night event 19.6.2019 -7pm

On next social gathering 19.6.2019, we are having Peruvian food night ("Arroz Chaufa") starting at 7pm Please note that to be abl...